Αρχικά, είναι σημαντικό να ορίσουμε την «ψυχική υγεία». Οι επαγγελματίες την ορίζουν ως ένα κράμα συναισθηματικής και ψυχολογικής ευεξίας και κοινωνικής ευημερίας.

Μία πτυχή που επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία είναι ο Χρόνος.

Ζούμε σε μια εποχή που όλα κινούνται και αναπτύσσονται γρήγορα με αποτέλεσμα να χρειάζεται ο άνθρωπος να ανταποκριθεί σε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή.

Δουλειά, σπίτι, ανταγωνισμός και ραγδαία ανάπτυξη είναι μερικά χαρακτηριστικά που κάνουν τον χρόνο να μοιάζει με αστραπή.

Κι ενώ ζούμε στην πραγματικότητα σε μια καλοκαιρινή και ηλιόλουστη μέρα, η αίσθηση της έλλειψης χρόνου μας κάνει να νομίζουμε ότι είναι βαρύς χειμώνας με αστραπές και καταιγίδες.

Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μπορούμε να διαχειριστούμε το χρόνο μας ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε χωρίς άγχος το εδώ και τώρα όπου κι αν βρισκόμαστε.

Πώς το καταφέρνουμε;

Χρειάζεται στη ζωή μας να βάλουμε προτεραιότητες και να μπορούμε να αφήνουμε και καμιά δουλειά για την επόμενη ημέρα γιατί «οι δουλειές δεν τελειώνουν».Έτσι, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις αστραπές και τις καταιγίδες, όταν είναι καλοκαίρι.

Καλό βράδυ!

Σιλουανός